Auto huren op Mallorca - geniet van zon, zee, strand en tapas! (2024)

Mallorca is bekend als het meest populaire vakantie-eiland van de Nederlanders. Het biedt veel entertainment en zakelijke kansen voor single reizigers, paren, groepen en gezinnen. Een uitstekende manier om de dag op het strand door te brengen, weg van het massatoerisme, is het bezoek aan een strandclub, zoals deze zich in Formentor, Palma, Illetes of Cala Llamp bevinden. Ontspannen op een zeer hoog niveau is aan de orde van de dag in een stijlvolle ambiance. Iedereen die voor een auto huren in Mallorca heeft gekozen bereikt zo eenvoudig de afgelegen hoeken van het eiland en de wegen naar het Tramuntana-gebergte. Verken de verschillende wijken van Palma de Mallorca en wandel door smalle straatjes waar u de historische architectuur van dichtbij kunt bewonderen. Lees ook de beoordelingen van autohuur op Mallorca, en boek met nog meer vertrouwen!

Auto Europe is een toonaangevende autoverhuurder die autoverhuur aanbiedt op meer dan 24.000 locaties in 180 landen over de hele wereld. Al meer dan 60 jaar hebben we een uitgebreid netwerk van internationale en lokale autoverhuurbedrijven opgebouwd en kunnen onze klanten tegen lage prijzen huurauto's met een goede service bieden.

Verkeer en Parkeren

In Spanje en dus ook op het eiland Mallorca rijdt men aan de rechterkant net als in Nederland. Het is net zo belangrijk als in Nederland om zich aan de verkeersregels te houden. Alle passagiers moeten tijdens het rijden een riem dragen zoals het ook in Nederland het geval is. Vergeet zeker niet om uw rijbewijs en verzekeringspapieren mee te nemen ook als u van plan bent een korte reis te maken. U kunt anders uw autoverhuur in Mallorca niet eens mee krijgen. Van bovenaf gezien herkent u snel dat alle belangrijke wegen in Palma beginnen en stervormig in alle richtingen lopen. De wegen zijn de afgelopen jaren gemoderniseerd en verbeterd waardoor het verkeer buiten de stad meestal goed doorstroomt. Houd er echter rekening mee dat er tijdens de spits in Palma aanzienlijke files kunnen ontstaan. Er wordt gezegd dat de stad meer voertuigen heeft dan inwoners en dat kun je goed merken in het verkeer en zeker wanneer u op zoek bent naar een parkeerplaats. Bekijk onze pagina met bestuurdersinformatie in Spanje voor meer informatie over het verkeer op Mallorca.

Parkeren

Er zijn kosteloze en betaalde parkeerplaatsen. De betaalde parkeerplaatsen hebben een kaartautomaat in de buurt waar u een kaartje kunt kopen. Het is niet toegestaan te parkeren in de gele zones en betaald parkeren in blauwe zones. Ondanks enkele extra ondergrondse parkeergarages en de beperkte parkeertijd van maximaal 120 minuten is de parkeersituatie in de hoofdstad Palma niet echt verbeterd. In de kleinere dorpen is parkeren mogelijk langs de weg of op aangegeven parkeerplaatsen. De meeste zijn zelfs gratis. Let er echter wel altijd op dat er geen parkeerkaartautomaat in de buurt is. Parkeren zonder kaartje wordt namelijk snel opgemerkt en bestraft met een bekeuring.

Geografische informatie

Mallorca is het grootste eiland van de Balearen gelegen ten oosten van Spanje in de Middellandse Zee. Vergelijkbaar met de andere eilanden van de Balearen Ibiza, Menorca en Formentera, is het een zeer populaire toeristenbestemming. Palma, een belangrijke havenstad, is de hoofdstad van Mallorca en de Balearen. Het eiland trekt jaarlijks vele toeristen met zijn zandstranden, rotswanden en perfect weer. Het eilandcentrum van Mallorca is afwisselend en één van de meest ongerepte regio's. Te midden van weiden en velden, druivenranken, olijfgaarden en talrijke amandelbomen kunt u ontspannen en de drukte aan de kusten van het eiland vergeten. Cala Ratjada is niet alleen een belangrijke vissershaven in het noordoosten van Mallorca, maar tegelijkertijd het meest bezochte vakantieoord door Nederlanders. In Mallorca heerst een mediterraan klimaat met milde winters en hete zomers met temperaturen tot boven de 30 °C.

Mallorca Airport

Naam: Palma de Mallorca Airport (Aeropuerto de Palma de Mallorca) (PMI)
Website: www.aena.es
Telefoon: +34 913 211 000
Routebeschrijving en info: Mallorca Airport Mallorca Airport is de op twee na grootste luchthaven van Spanje en is in de zomer één van de drukste luchthavens van Europa. In het Catalaans wordt het de "Aeroport de Son Sant Joan" genoemd. Jaarlijks worden hier ongeveer 32 miljoen passagiers vervoerd. Hier starten en landen vluchten vanuit heel Europa en vanuit Noord-Afrika. Het ligt ongeveer 8 km ten oosten van de stad Palma.

Openbaar Vervoer

Voor de vele toeristen op het eiland is een auto huren in Mallorca de meest populaire manier om het eiland te verkennen. Het gebruik van het openbaar vervoer is echter een uitstekend en betaalbaar alternatief. Naast de trein- en metrolijnen in Palma de Mallorca, is er ook een busnetwerk. Dit netwerk verbindt de meeste steden en dorpen op het eiland. Het wordt beheerd door "Transports de les Illes Balears" (T.I.B.) en verbindt de belangrijkste stedelijke centra van het eiland. De E.M.T. "Empresa Municipal de Transports Urbans" (stadsvervoerbedrijf van Palma de Mallorca) is het transportbedrijf voor de stadsbus in Palma de Mallorca. In Mallorca is de behoefte aan openbaar vervoer in de loop der jaren toegenomen en deze vorm van mobiliteit is belangrijk voor het dagelijks leven. De overheid heeft daarom gezorgd voor kwalitatief hoogwaardige busdiensten naar zoveel mogelijk bestemmingen tegen betaalbare prijzen voor inwoners en toeristen. Op de officiële website van het openbaar vervoer op Mallorca vindt u informatie over prijzen en dienstregelingen voor alle transportmiddelen op het eiland.

Handige links

Mallorca Toeristische Informatie

Auto huren op Mallorca - geniet van zon, zee, strand en tapas! (2024)

References

Top Articles
Every NPC in Terraria and how to get them
Mawal Gameroom Download
3 Tick Granite Osrs
Kevin Cox Picks
The UPS Store | Ship & Print Here > 400 West Broadway
No Limit Telegram Channel
Danatar Gym
Did 9Anime Rebrand
Ventura Craigs List
1TamilMV.prof: Exploring the latest in Tamil entertainment - Ninewall
Midway Antique Mall Consignor Access
Rls Elizabeth Nj
South Bend Tribune Online
Michaels W2 Online
Tracking Your Shipments with Maher Terminal
Velocity. The Revolutionary Way to Measure in Scrum
Craighead County Sheriff's Department
Swgoh Turn Meter Reduction Teams
Obsidian Guard's Cutlass
Pay Boot Barn Credit Card
Fort Mccoy Fire Map
We Discovered the Best Snow Cone Makers for Carnival-Worthy Desserts
Winco Employee Handbook 2022
Terry Bradshaw | Biography, Stats, & Facts
The Largest Banks - ​​How to Transfer Money With Only Card Number and CVV (2024)
Knock At The Cabin Showtimes Near Alamo Drafthouse Raleigh
Student Portal Stvt
3569 Vineyard Ave NE, Grand Rapids, MI 49525 - MLS 24048144 - Coldwell Banker
Kitchen Exhaust Cleaning Companies Clearwater
Smartfind Express Login Broward
Gma' Deals & Steals Today
Shia Prayer Times Houston
Sinai Sdn 2023
Kiddie Jungle Parma
Pipa Mountain Hot Pot渝味晓宇重庆老火锅 Menu
Kokomo Mugshots Busted
Free Robux Without Downloading Apps
What Are Digital Kitchens & How Can They Work for Foodservice
AI-Powered Free Online Flashcards for Studying | Kahoot!
Henry County Illuminate
Kelley Blue Book Recalls
COVID-19/Coronavirus Assistance Programs | FindHelp.org
Unveiling Gali_gool Leaks: Discoveries And Insights
Leland Nc Craigslist
Join MileSplit to get access to the latest news, films, and events!
Here’s What Goes on at a Gentlemen’s Club – Crafternoon Cabaret Club
Diario Las Americas Rentas Hialeah
Noelleleyva Leaks
Adams County 911 Live Incident
ats: MODIFIED PETERBILT 389 [1.31.X] v update auf 1.48 Trucks Mod für American Truck Simulator
Equinox Great Neck Class Schedule
Dinargurus
Latest Posts
Article information

Author: Clemencia Bogisich Ret

Last Updated:

Views: 6367

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Clemencia Bogisich Ret

Birthday: 2001-07-17

Address: Suite 794 53887 Geri Spring, West Cristentown, KY 54855

Phone: +5934435460663

Job: Central Hospitality Director

Hobby: Yoga, Electronics, Rafting, Lockpicking, Inline skating, Puzzles, scrapbook

Introduction: My name is Clemencia Bogisich Ret, I am a super, outstanding, graceful, friendly, vast, comfortable, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.